Zoeken
Sally Christie - De kleine koningin

De kleine koningin

Sally Christie

Deel twee in de betoverende historische Vrouwen van Versailles-serie
De kleine koningin

Sally Christie

Deel twee in de betoverende historische Vrouwen van Versailles-serie
Bestel nu
Omschrijving

1745. Wanneer de favoriete minnares van Lodewijk XV overlijdt, grijpt Jeanne-Antoinette Poisson, een verbluffend mooi meisje uit de middenklasse, haar kans om de rol over te nemen. Connecties, geluk en een beetje gekonkel banen haar weg naar Versailles en in de armen van de koning. Maar al snel proberen doortrapte politici en hoopvolle schoonheden de burgerlijke indringer te vervangen door een meer geschikte minnares. Terwijl Jeanne het opneemt tegen haar vele rivalen helpt ze de koning zich over te geven aan een leven van luxe en verdorvenheid, terwijl om hen heen een oorlog begint te woeden.

Raadselachtige schoonheid, actrice, trendsetter, beschermvrouw van de kunsten, verkwister, hoerenloper, vriendin, geliefde, vijand. Geschiedenisboeken mogen veel zeggen over de beroemde markiezin de Pompadour, maar één ding is duidelijk: bijna twintig jaar lang heerste ze over Frankrijk en het hart van de koning.

Auteur: Sally Christie
Auteur

Sally Christie groeide op in Engeland en studeerde antropologie aan de McGill-universiteit in Montreal. Daarna volgde een carrière in internationale ontwikkeling. De auteur woont nu in Baltimore. Als ze niet aan het schrijven is, duikt ze in de volksarchieven of geniet ze van een potje tennis of Scrabble.

Edities & Details
Paperback: De kleine koningin - Sally Christie
ISBN: 9789044367812
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 04-07-2024
Prijs: € 23,99
Omvang: 368 pagina's

Bestel

Digitale download: De kleine koningin - Sally Christie
ISBN: 9789044367829
Uitgave: Digitale download
Status: Aangekondigd
Datum: 04-07-2024
Prijs: € 11,99
Omvang: 368 pagina's

Bestel

Uitgeverij: The House of Books Serie: Vrouwen van Versailles Vertaler: Yvonne de Swart Vertaler: Betty Klaasse NUR: 342 - Historische roman (populair) NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Historische romantiek THEMA: Historische fictie THEMA: Versailles THEMA: Vroeg 18e eeuw ca. 1700 tot ca. 1750 BISAC: FICTION / Romance / Historical / General BISAC: HISTORY / Modern / 18th Century
Meer boeken
Catherina Kalengula - Emily in Paris
Catherina Kalengula
Emily Henry - Beach Read
Emily Henry
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: