Zoeken
Niall Ferguson - Het belang van geld

Het belang van geld

Niall Ferguson

Dit is het verhaal van voorspoed en crises zoals nooit eerder is verteld. Niall Ferguson toont overtuigend hoe het financiële de achtergrond vormt voor alle geschiedenis.
Het belang van geld

Niall Ferguson

Dit is het verhaal van voorspoed en crises zoals nooit eerder is verteld. Niall Ferguson toont overtuigend hoe het financiële de achtergrond vormt voor alle geschiedenis.
Bestel nu
Omschrijving

Ferguson neemt de lezer mee op een reis door de geschiedenis van de mensheid en toont ons hoe dankzij de uitvinding van het geld en de daaruit gegroeide wereld van banken, kredieten, obligatiemarkten en -verzekeringen de mens zich heeft kunnen ontworstelen aan het beperkte boeren- en jagersbestaan.

Van het belang van de eerste, op kleitabletten vastgelegde, zakelijke transacties in Mesopotamië in de brons- en ijzertijd tot de bankendynastieën die aan de basis lagen voor de Italiaanse renaissance en van de eerste aandelencrisis die de Franse Revolutie inleidde tot de hypotheekcrisis die in 2007 de Amerikaanse samenleving in haar greep kreeg en de wereldeconomie zou ontwrichten. Aan de hand van deze en vele andere historische anekdotes en gebeurtenissen levert Ferguson een overtuigend betoog dat de evolutie van de wereld van kredieten en schuld minstens zo belangrijk geweest is voor de opkomst en ondergang van beschavingen en de ontwikkeling van de mensheid als de ontwikkeling van de beheersing van het vuur, de uitvinding van de ploeg of de Industriële Revolutie.

Fragment

Quotes
Bloomberg
'Ouderwets goede narratieve geschiedenis, compleet met helden en schurken, visionairs en oplichters.'
James Pressley
NRC Handelsblad
'Ferguson is een geweldige verteller.'
de Volkskrant
'De lijnen komen op magistrale wijze bij elkaar. Ferguson is een meester van de compositie. Trefzeker wisselt hij anekdote en analyse af, waardoor hij een bijna perfect evenwicht tussen diepgang en leesbaarheid weet te vinden.'
The Washington Post
'Een uitstekende gids voor de geschiedenis van het geld en van financiële crises.'
Financial Times
'De verhalen die hij vertelt over booms en busts, over triomf en rampspoed, over zeepbellen die opgeblazen worden en uiteenspatten [...] vormen de essentie van onze financiële geschiedenis.'
Bill Emmott
Auteur: Niall Ferguson
Auteur

Niall Ferguson behoort tot de meest vooraanstaande Britse historici van dit moment. Hij is o.m. professor aan Harvard en senior research fellow aan de Hoover Institution. Hij schreef talloze geschiedkundige werken, waaronder o.a. Kissinger, De Grote Oorlogen en Het plein en de toren. Tot de vele onderscheidingen die hij in ontvangst mocht nemen behoren de Benjamin Franklin Prize for Public Service, de Hayek Prize for Lifetime Achievement en de Ludwig Erhard Prize for Economic Journalism.

Edities & Details
Paperback: Het belang van geld - Niall Ferguson
ISBN: 9789048854837
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 04-10-2019
Prijs: € 29,99
Omvang: 448 pagina's

Bestel

Gebonden: Het belang van geld - Niall Ferguson
ISBN: 9789048848706
Uitgave: Gebonden
Status: Beschikbaar
Datum: 17-04-2019
Prijs: € 29,99
Omvang: 448 pagina's

Bestel

Digitale download: Het belang van geld - Niall Ferguson
ISBN: 9789048848713
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 17-04-2019
Prijs: € 9,99
Omvang: 448 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Hollands Diep Vertaler: Edzard Krol NUR: 680 - Geschiedenis THEMA: Sociale en culturele geschiedenis THEMA: Geschiedenis BISAC: HISTORY / Civilization
Meer boeken
Max Hastings - Operatie Pedestal
Max Hastings
Rüdiger Barth en Hauke Friederichs - De grafdelvers
Rüdiger Barth en Hauke Friederichs
Peter Longerich - Hitler
Peter Longerich
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: