GOTU JIM & BODIL DE LA PARRA MAKEN VIJFDELIGE PODCAST OVER AFKOMST, KLEUR, KUNST EN SURINAME
28-08-2020 / Lebowski Publishers

 “Mijn naam is Gotu Jim. Ik ben rapper en zoon van een Surinaams-Indonesische moeder en een Nederlandse vader. Mijn moeder, Bodil de la Parra, is actrice en theatermaakster en heeft net een boek geschreven over onze Surinaamse familiegeschiedenis. In deze vijfdelige mini podcast ga ik samen met haar aan de keukentafel praten over afkomst, kunst, racisme en Suriname.”

Vanaf dinsdag 1 september wekelijks een aflevering online. Luisteren kan via Spotify, Stitcher, iTunes, SoundCloud of Podcastluisteren.nl.

  • Aflevering 1: Aan tafel 
  • Aflevering 2: Witte bubbel? 
  • Aflevering 3: De muziek 
  • Aflevering 4: Verandering 
  • Aflevering 5: Friesland
     

Hij is wit, zij niet. Hij rapt, zij is theatermaakster en schreef ‘Het verbrande huis’, een boek over haar Surinaamse familiegeschiedenis. Hun werelden komen samen in een gesprek rond de keukentafel. Dit is: Zo moeder zo zoon, een vijfdelige minipodcast over afkomst, racisme, kunst en Suriname met Gotu Jim en zijn moeder Bodil de la Parra.

Gotu Jim (Jim Lageveen, 1997) is rapper. Hij werkte samen met Merol en met Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig en tourde langs de Nederlandse studentensteden. Zijn debuutalbum, Generation K., kwam uit bij het label Burning Fik. Jim is afgestudeerd in sociale geografie aan de UvA. 

Bodil de la Parra (1963) is actrice en toneelschrijfster. Ze schreef stukken voor o.a. Bellevue Lunchtheater, Theater Artemis, het NNT, Het Zuidelijk Toneel en Orkater en Via Rudolphi. Bij die laatste maakte ze onder meer de voorstellingen Ouwe Pinda's en Gouwe Pinda's, waarin ze ook zelf speelde. Recent schreef ze voor de grote Suriname tentoonstelling Nola, een leven in een leven. Ze was te zien als Irene in de TV-serie KLEM 1 & 2. Haar debuutroman Het verbrande huis: Een Surinaamse familiekroniek is gebaseerd op de gelijknamige voorstelling waarmee ze in 2018 lovende kritieken oogstte.